Krzysztof Jaworski, Jak zrobić dobry ser w domu. Praktyczny poradnik dla każdego. Opracowanie redakcyjne i korekta: Justyna Maluga. Opracowanie graficzne: Marcin Lipiński. Zdjęcia: Krzysztof Mania, Depositphoptos.com, archiwum autora. Grafiki i zdjęcia na okładce: Depositphoptos.com. Wydawnictwo „Bernardinum” Sp. z o.o., Pelplin 2018, s. 86.
Moja książka skierowana jest do wszystkich, którym marzy się ser wykonany własnoręcznie, w domowej kuchni. Dla niektórych z Was wiedza zdobyta dzięki tej książce być może stanie się początkiem pożytecznego hobby. Starałem się wybrać przepisy najbardziej wdzięczne i proste, idealne na pierwsze technologiczne kroki, tak aby sukcesy dodawały Warn skrzydeł i zachęciły do zdobywania kolejnych stopni serowarskiego wtajemniczenia.
Drogi czytelniku, życzę Ci ciekawej lektury i inspiracji do zrobienia jedynego, niepowtarzalnego i najlepszego na świecie sera.
Autor